آرشیو مرداد ماه 1400

موسسه خدماتي مشاوره اي

آشنايي با اسپكولوم واژينال مد مديوم

۱۲ بازديد

آشنايي با اسپكولوم واژينال مد مديوم

اسپكولوم واژينال مد مديوم ابزاري است جهت معاينه حفره هاي بدن و براي كنار زدن بافت ها و فراهم آوردن ديد بهتر هنگام معاينه است. اين ابزار براي نخستين بار توسط يوناني‌ها و روس‌ها توليد شده است.

پركاربردترين اسپكلوم، اسپكلوم واژينال است،هرچند اسپكلوم بيني، ركتوم، گوشي و دهاني نيز هنگام معاينه به كار مي روند.

اسپكلوم واژينال

در خانم‌ها براي انجام معاينات پزشكي واژن و دهانه رحم، همچنين در مواردي در روند انجام عمل هاي جراحي در اين نواحي مورد استفاده قرار مي گيرد و در دست وسايل اكارتوري ( انقباض گري يا منقبض كننده ) فراهم مي گردد.

اولين اسپكلوم واژينال توسط Marion Sims . در سال ۱۸۳۶ در آمريكا ساخته شد.اين وسيله اغلب جنس پلاستيكي داشته و يك بار مصرف است. هر چند جنس فلزي آن قابليت استفاده مكرر را دارد. اين وسيله موجب فاصله گرفتن ديواره هاي واژن از يكديگر شده و بررسي بهتر واژن و دهانه رحم را جهت تشخيص و درمان بيماري ها ممكن مي سازد.

براي مشاهده حفره واژن توسط اسپكولوم نياز به استفاده از نور است،به اين منظور در اسپكلوم هاي موجود از نور غير مستقيم استفاده مي شود.

مزيتهاي اسپكلوم واژينال شفاف و يكبار مصرف

يكي از مزيت‌هاي اسپكلوم پلاستيكي و يكبار مصرف شفافيت آن است، كه به وسيله آن بافت هاي واژن كاملا ديده مي‌شود.

استفاده از اسپكلوم يكبار مصرف، دليل اينكه اين وسيله فقط براي خود بيمار استفاده شده و پس از آن دور انداخته مي شود، بيمار به بيماري‌هاي عفوني و قارچي دچار نمي شود.

اسپكولوم يكبار مصرف مانند اسپكلوم فلزي داراي لبه هاي تيز و آزار دهنده نيست.

كيفيت بسيار بالاي محصول و مقاوم بودن آن.

اين وسيله با گاز اتيلن اكسايد استريل شده است.

براي سهولت در باز و بسته كردن وسيله از پيچ دو راه در آن استفاده شده است.

انواع اسپكولوم واژينال مد مديوم

۱ _ اسپكلوم سنگين :

اسپكلوم سنگين نوعي از اسپكلوم واژينال است كه براي كنار زدن و باز كردن ديواره هاي خلفي  قسمت واژن به كار برده ميشود.

جنس اين اسپكلوم نيز يكبار مصرف است و بر روي ديواره آن از روكش كروم يا فولاد ضدزنگ استفاده شده است.

اين مطلب را هم بخوانيد:

آشنايي با سيفتي باكس

 

اين است كه اسپكلوم سنگين داراي تيغه هاي كوتاه يا بلند و پهن و باريك است كه با توجه به كاربردهاي متفاوت، هر يك  مي توان يك نوع از آن را تهيه نمود.

۲_ اسپكلوم  گريوز :

اين نوع از اسپكلوم داراي تيغه هاي متوسط، كوچك و بزرگ است و براي كنار زدن ديواره هاي واژن به كار برده ميشود.

۳_اسپكلوم بايوالو :

اين وسيله بيشتر در جراحي ها و براي كمك به پزشك استفاده مي شود اين نوع اسپكلوم داراي طراحي كاملا متفاوت تري است، اسپكلوم بايوالو داراي دو دهانه است و باعث مي‌شود تا دهانه رحم واژن كاملا باز شود و دست ديگر پزشك آزاد باشد و ميتواند خيلي دقيق تر و سريع تر كار را انجام دهد.

 

كيسه قصد خون 350 سي سي

يخ ژله اي

عينك محافظ ليزر

 

آشنايي با سيفتي باكس

۱۷ بازديد

سيفتي باكس چيست؟

دفع پسماندها يكي از مهمترين چالش‌هاي كنترل عفونت در راستاي حفظ سلامت كاركنان بيمارستان‌ها و مراكز بهداشتي- درماني است. جراحت با اجسام برنده و تيز، از رايج‌ترين آسيب‌هايي است كه پرسنل تامين سلامت را همواره تهديد مي‌كند و تاكنون موارد بسياري از ابتلاي پرسنل تامين سلامت به بيماري‌هايي نظير ايدز، هپاتيت B و هپاتيت C در اثر اين جراحات گزارش شده است. سيفتي باكس ها ظروف ايمني هستند كه جهت مقابله با اين خطرات و تسهيل و كمك به دفع ايمن پسماندهايي كه احتمال آلودگي آن‌ها وجود دارد، توليد شده‌اند.

جمع آوري، نگهداري، انتقال و دفع مناسب و بهداشتي زباله‌هاي تيز و برنده

قويا توصيه مي‌شود كه عمليات جمع‌آوري، نگهداري و دفع سر سوزن و ساير اجسام تيز و برنده‌ي استفاده شده (مانند آنژيوكت بيستوري، لانست، اسكالپ ويرن و ..) به وسيله‌ي سيفتي باكس (Sharps Container) و بلافاصله پس از مصرف انجام شود. ضروري است كه ظروف جمع‌آوري (سيفتي باكس‌ ها) مستحكم، غيرقابل نفوذ، مقاوم به پارگي، داراي دهانه‌ي گشاد و همچنين داراي حجم كافي و ابعاد مناسب باشند.

در دسترس‌بودن سيفتي باكس به تعداد كافي و با اندازه‌هاي مختلف براي كاربران، امري الزامي است.

با توجه به آنكه براي پيشگيري از آسيب‌ديدگي به وسيله‌ي اجسام تيز لازم است آن‌ها را بلافاصله پس از استفاده و به وسيله‌ي ظروف نگهداري جمع‌آوري و دفع كرد، بنابراين در دسترس‌بودن سيفتي باكس به تعداد كافي و با اندازه‌هاي مختلف براي كاربران، امري الزامي است. استفاده از برچسب هشداردهنده با مضمون “احتمال آلودگي به وسيله‌ي اجسام تيز و برنده” بر روي سيفتي باكس الزامي است.

 

توصيه مي شود اين مطلب را هم بخوانيد:

اصلي ترين علل خرابي مين برد

 

سيفتي باكس هاي پل ايده آل پارس

سيفتي باكس با نام علمي Sharps Container ظرفي است عمدتا از جنس مواد پليمر و كاملا يكبار مصرف براي نگهداري و حفظ پسماندهاي تيز و برنده و سرنگ‌هاي پزشكي، كه پس از پرشدن تا خط نشانه، توسط درپوش كاملا پلمپ شده و سپس مطابق استاندارد امحا مي‌شود. مواد به كار رفته امكان بازگشت سيفتي باكس به طبيعت را پس از دفع و سوزاندن فراهم مي‌كند و كاملا براي محيط زيست بي‌خطر است.

سيفتي باكس ها عموما از مواد پليمري مقاوم (مانند پلي‌پروپيلن) ساخته مي‌شوند و بايد نسبت به نفوذپذيري، ضربه، اعمال نيرو و نشتي پس از سقوط مقاوم باشند. اين ظروف در حجم‌ها، اشكال مختلف (مكعب مستطيل، استوانه‌اي و …) و سايزهاي گوناگون (از نوع جيبي براي پرستاران، مراكز سيار و آمبولانس‌ها تا مدل‌هاي ظرفيت بالا براي بيمارستان‌ها و مراكز با پسماند زياد) توليد مي‌شوند.

روي سطح ظرف يك خط نشانه با عنوان Maximum Filling Line يا خط حداكثر ظرفيت وجود دارد كه جهت ايمني هرگز نبايد سيفتي باكس ها را بيشتر از اين خط پر كرد.

بهترين حالت براي نگهداري اين ظروف قراردادن در جاي خشك، دور از نور مستقيم آفتاب و بازه دمايي ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتيگراد است.

اجزاي سيفتي باكس

اين ظرف معمولا از نوعي پلاستيك مقاوم به اشكال مختلف (مكعب مستطيل و …) و توخالي ساخته مي‌شوند. از دو قسمت درب و بدنه تشكيل شده و بر روي سطح بالايي خود، يك سوراخ به عنوان دهانه‌ي سيفتي باكس وجود دارد. از يك يا چند پين هم براي اطمينان از قفل شدن درب پس از پر شدن، استفاده مي‌شود.

ضرورت نياز به سيفتي باكس

دفع پسماندها يكي از مهمترين چالش‌هاي كنترل عفونت در راستاي حفظ سلامت كاركنان مراكز بهداشتي-درماني است. براي جمع‌آوري و حمل ضايعات تيز و برنده نياز به وسيله‌اي است كه بتوان اين اجسام را درون آن قرار داد بي‌آنكه به بيرون بريزند و يا مايعات درون آن‌ها نشت كند. اين ظروف بايد به گونه‌اي طراحي شده باشند كه به هنگام پركردن و يا حمل آن‌ها هيچ آسيبي به كاربر وارد نشود. همچنين بايد قابل اتوكلاو كردن و داري ظاهري شكيل و بهداشتي باشند. بدنه‌ي سيفتي باكس ها نيز بايد در برابر انواع ضربه‌ها مقاوم باشد.

بر اساس آنچه كه امروزه در كشورهاي پيشرفته و بخش عمده‌اي از كشورهاي در حال توسعه به عنوان يك اصل شناخته شده است، كليه‌ي سرنگ‌ها، سرسوزن‌ها، تيغ‌هاي جراحي و ديگر وسايل تيز و برنده استفاده شده، بايد در مخزن‌هايي مقاوم در برابر سوراخ‌شدن قرار گيرند (كه در ايران بايد بر اساس تبصره ۲ ماده‌ي ۱۴ قانون مربوط به مقررات امور پزشكي ساخته شوند).

حداقل مشخصات لازم سيفتي باكس

داراي علامت استاندارد باشد.

به آساني سوراخ يا پاره نشوند و در برابر نشت، ضربه‌هاي معمولي و شكستگي و خوردگي مقاوم باشند.

بتوان به آساني درب آن را بست و مهر‌و‌موم نمود.

درب سيفتي باكس مي‌بايست قابليت قفل به دو صورت دائم و موقت را داشته باشد، تا در هنگام عدم استفاده، با بستن درب به صورت موقت از احتمال ريزش محتويات به بيرون و انتشار بوي بد جلوگيري شود و بعد از پرشدن تا خط نشانه، درب آن را به صورت دائم بست.

اين ظروف يكبار مصرف هستند و بايد قابليت سوزاندن (توليد گاز فوران كم) و بازيافت (سازگاري با محيط زيست) را داشته باشند.

قابليت اتوكلاو و بي‌خطر شدن را داشته باشند.

دهانه سيفتي باكس بايد به اندازه‌اي باشد كه بتوان پسماند را بدون اعمال فشار دست، در ظروف انداخت و خارج كردن آن‌ها از ظرف ممكن نباشد.

ديواره‌هاي ظرف نفوذناپذير باشد و سيالات نتوانند از آن خارج شوند.

پس از بستن درب، از عدم خروج مواد از سيفتي باكس اطمينان حاصل شود.

حمل و نقل ظرف آسان و راحت باشد.

سيفتي باكس هاي استاندارد

براي جمع‌آوري و حمل ضايعات تيز و برنده به وسيله‌اي ايمن و استاندارد نياز است كه بتوان اين اجسام را درون آن قرار داد، بي‌آنكه به بيرون بريزد و يا مايعات درون آن به بيرون نشت كند. سيفتي باكس ها بايد به گونه اي طراحي شوند كه به هنگام دفع پسماند به درون اين ظروف و يا حمل آن‌ها هيچ آسيبي به كاربر وارد نشود. همچنين بايد داراي قابليت اتوكلاوشدن، ظاهري شكيل و بهداشتي و بدنه مقاوم در برابر ضربه و سقوط عمودي باشند.

 

محصولات مرتبط :

سفتي باكس

ظرف نگهدارنده پسماند تزريقات

ظرف نگهدارنده پسماند پزشكي

سيفتي باكس 7 ليتري